INTERNATIONALT SAMARBEJDE

INTERNATIONALT SAMARBEJDE

Samarbejde med internationale netværk

 

I flere omgange har Anmeld Had været repræsenteret ved internationale konferencer og begivenheder.

I maj 2017 var Tarek Ghanoum udsendt til et arrangement i Europa Parlamentet og Europa Kommissionen, angående forholdet mellem jøder og muslimer. Her mødtes flere lande, for at udveksle udfordringer og løsninger i arbejdet med had.

I juni 2017 var Tarek udsendt til et arrangement ved The International Network Against Cyberhate. Her var flere lande tilstede, for at præsentere deres udfordringer og løsninger i arbejdet med had online.

For nyligt var Tarek til et netværksmøde i Sverige, hvor han, sammen med en række repræsentanter fra andre lande, skulle indgå i et interkulturelt dialog om migranter og arbejde med nyankomne. Mødet bestod af ca. 40 medlemmer af Anna Lindh Fonden, som er et netværk, der siden 2005 har været involveret i at fremme interkulturel dialog og partnerskaber på tværs Europa og Mellemøsten.

Tarek Ghanoum
Underviser CBS og frivillig i CFE

Arbejde under EU kommissionen

Anmeldhad.dk deltager i monitoreringsøvelser faciliteter af EU-Kommissionen, hvor vi monitorerer, om IT selskaberne (Faceboook, Twitter, Google (YouTube) etc. overholder deres Code of Conduct, når det gælder om at fjerne hadefulde indlæg på de sociale medier.

Som et led i denne opgave har Anmeldhad.dk en tæt dialog med EU-kommissionens kontor, ligesom vi har dialog med de ovenfornævnte IT-selskaber. Resultatet af vores arbejde indgår i rapporter, som udgives af EU samt præsenteres i relevante EU arbejdsgrupper.

 

Forbedringer af policy for take-down på sociale medier

Mangle potentielle anmeldelser, der bliver anmeldt til politiet, bliver ikke til sigtelser selvom, der har været klare overtrædelser af straffeloven, fordi politiet har manglet konteksten, hvori ytringen er fremsat.

Anmeldhad.dk har været med til at bringe denne problematik til Facebook, hvorefter resultatet er blevet, at Facebook har udviklet en metode til at gemme/hente den fulde kontekst . Fordi det nu for anmelderen er blevet muligt blot ved enkelte klik at gemme hele konteksten, forventes det, at flere vil blive sigtet.

https://www.cfe.dk/anmeld-had/publikationer/anmeldhad-dk-internationalt/