Imam prædiker om jødedrab: – Jeg tror ikke, han mener noget ondt med det

Imam prædiker om jødedrab: – Jeg tror ikke, han mener noget ondt med det

En imam har i København prædiket om drab på jøder og er nu politianmeldt. Men det er langt fra alle, der tager afstand fra imamens udtalelser.

Nyligt offentliggjorte optagelser fra en fredagsbøn i Al Faruq-moskeen på Nørrebro viser imamen Mundhir Abdallah holde en kontroversiel prædiken.

Han siger blandt andet: “Dommedag kommer ikke før muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem”.

Ordene faldt den 31. marts i år, men er først nu kommet frem i en video på nettet.

Ingen tager entydigt afstand

TV 2’s reporter snakkede i dag med flere muslimer ved moskeen på Heimdalsgade på Nørrebro. I de to timer han var ved moskeen, fandt han ikke nogen, der tog entydigt afstand fra imamens udtalelser.

– Jeg tror ikke, han har ment noget ondt med det, siger Bayan Hasan, der er studerende.

Imam meldt til politiet

Det jødiske samfund i Danmark har nu meldt prædikanten til politiet. Og fra alle dele af det politiske spektrum lyder der i dag fordømmelse og opfordringer til at skride ind over for radikale prædikanter.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) efterlyser i dag en klar protest fra moskeens menighed.

– Var det her sket i en dansk folkekirke, så var der jo folk i menigheden, der havde rejst sig op og gået i protest, siger ministeren til TV 2.

Imam Mundhir Abdallah bor i Libanon, har forbindelse til Hizb-ut-Tahrir og rejser tilsyneladende rundt med sine budskaber.

– Hadprædikantlisten er ikke endegyldig

Trods de kontroversielle ord er han ikke at finde på den danske liste over prædikanter med indrejseforbud.

– Hadprædikantlisten er ikke endegyldig. Den er tværtimod lavet sådan, så der kan komme folk på den, og der kan blive taget folk af den igen, siger Inger Støjberg.

Ifølge flere eksperter i strafferet, som TV 2 har talt med, kan de nye udtalelser meget vel være i strid med dansk lovgivning.

– Er der noget her, hvor man på en eller anden måde kan komme efter en, der prædiker den her slags had, så skal jeg garantere, at vi skal komme efter ham, siger justitsminister Søren Pape (K).

Ingen kommentarer fra moske-ledelse

TV 2 har forsøgt at finde nogen fra ledelsen i Al Faruq-moskeen, som kunne svare på, hvorfor de tillader prædikanter som Mundhir Abdallah, men det har ikke været muligt at finde nogen, der vil snakke med os.

Men der er selvfølgelig andre muslimske stemmer derude. En af dem er Tarek Ghanoum, der i dag skrev en støtteerklæring på Facebook til danske jøder:

– Det skal gøres helt klart fra min side – og alle andre, som minder om mig, der jo er typisk muslim – at vi holder af de andre religiøse samfund, der findes her i Danmark. Vi holder af det jødiske samfund.

TV2 Nyheder